Mustash.ro
Mustata lui Dali. Oricine o stie, oricine o recunoaste. Ne plac mustatile - dar nu orice fel de mustata, e musai sa aiba un suflu aparte , ne place si Dali. Iar de la cea mai faimoasa mustata din arta pana la un nume sonor, rotund, definitoriu pentru ceea ce facem, a fost cale simpla: Mustash. Cativa ani am purces printre 1 si 0, doar in mediul virtual, apoi ne-am gandit ca ne lipseste apropierea oamenilor, efervescenta intalnirii reale, nemediate. Pe ideea aceasta simpla se cladesc intentiile noastre de a face negustorie, prin firescul interactiunii cu oamenii care trec pragul magazinului.
Imaginea incepea sa se contureze frumos in mintea noastra, asa ca ne-am luat desagii in spate si am inceput periplurile. Intai am ajuns in buricul artelor plastice, cautand un spatiu rabdator cu noi si cu clientii nostri, si l-am gasit. Apoi a aparut intrebarea fireasca: Cum sa facem sa transformam spatiul avut la dispozitie in ceva cat mai apropiat de noi? Intrebare urmata de un intreg sir de alte dileme: Ce culoare sa folosim?, Unde sa potrivim asta?, Ce fel de mobilier sa incropim?, si tot asa. Toate acestea ne-au indemnat sa ne intoarcem la mestesug sau, pur si simplu, la facerea cu propriile maini. Si am facut: o bidinea pe perete (si nici nu vreti sa stiti ce inseamna sa zugravesti o culoare inchisa si grea pe un perete sensibil), rafturi de lemn (calculeaza, taie, vopseste, potriveste, incapataneaza-te, joaca-te cu lemnul si imprieteneste-te cu fibrele lui), lumina cumsecade (cum sa transformi un spot banal, ca de alimentara, intr-un ceva prietenos), si cate-n luna si-n stele.
Si cate vor mai fi. De idei nu ducem lipsa, nici de panze sau culori. Poate de mustati, pentru ca nici unul dintre noi nu are curajul inca de a-si lasa una semeata, dar nu-i bai, avem stramosi ilustri.