Arta creată de ATOMA abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte. Acestea s-au grefat în ADN-ul societății, contaminând și determinând mutații care pot fi ireversibile. Impactul media și al social-media riscă să deturneze și să subordoneze relațiile sociale, falsificând realitatea (prin idealizarea ei în cheie comercială și prin nivelarea ”glossy” a acesteia), (social/mass)-media infiltrându-se între individ și context, erijându-se abuziv în postura de mediator ”necesar”, dar, în fapt, deseori manipulator.

 

ATOMA divulgă această amăgire, o dezvăluie așa cum este ea, persuasivă, insinuantă și virală, producând dependență, păstrând într-o captivitate tot mai adâncă, individ și comunități. Artista recuperează un tip de estetică și de clișee clasice, pe care grefează elementele-simbol ale tehnologiei și ale mediei contemporane. Stridența asumată, declarativă, transformă lucrările artistei în lucrări-manifest, angajându-le într-un discurs aflat sub semnul activismului.

 

Consumerismul, izolarea determinată de comunicarea tot mai mult virtuală, refugierea în video-game-uri, dependența de ”suplimente alimentare” și de smartphone sunt tot atâtea subiecte pe care ATOMA le abordează fără compromis, prin lucrări murale, pictură în ulei, fotografie și instalație, deconspirând natura lor în esență subversivă și invazivă.

 

ATOMA a avut mai multe expoziții personale, la București și a participat la mai multe de expoziții de grup (București, Timișoara, Constanța și Brașov). Muralele ei pot fi văzute în București, Târgu Jiu, Bacău, Sibiu, Satu Mare, Petroșani, Râmnicu Vâlcea și Galați.

 

Pe ATOMA o gasiti aici:

E-mail: contact@atoma.ro 

Tel: +4 0757 150 915

Website: www.atoma.ro

Comments (0)

No comments at this moment

Noi și partenerii noștri folosim tehnologii, precum modulele cookie de pe site-ul nostru, pentru a ne personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a ne analiza traficul. Faceți clic mai jos pentru a fi de acord cu utilizarea acestei tehnologii Politica Cookie

Cu ce te putem ajuta?