• -25%
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy
Culori de ulei extrafine Umton Barvy

Culori de ulei extrafine Umton Barvy

Alege culoarea:
0 Produse
19,13 lei 25,50 lei -25%
cu TVA

Acest produs momentan nu este disponibil. Echipa Mustash lucreaza constant sa se asigure ca avem o oferta completa. Revizitati pagina produsului in curand sau inscrieti-va pentru o notificare pentru cand produsul va deveni iar disponibil

 

Culori de ulei profesionale extrafine Umton Barvi


Fiecare nuanta este prevazuta cu semne de opacitate si rezistenta la lumina.

Un scurt istoric despre noile culori de ulei, Umton Barvy:

Umton este abrevierea de la "Umělecký tón"(Umelecky TON), care se traduce prin "ton artistic" (artistic tone). "Barvy" inseamna "culori" in ceha.
Istoria productiei culorilor de pictura in cadrul fostei Cehoslovacii are doua origini, care, odata cu trecerea timpului, s-au contopit.
Totul a inceput in 1910, cand Josef Stolovsky, pictor academician, initiaza productia de culori artistice "Stolo"- o mica afacere de familie, care cuprindea uleiuri, acuarele si guase. In 1948, cand comunistii au preluat puterea, compania a fost nationalizata. Avand in vedere ca totul se desfasura in casa familiei Stolo, efectele nu au fost atat de tragice. Masinariile de productie au fost vandute catre compania de stat TVAR. Totodata, casa a fost inchiriata aceleiasi companii, iar membri familiei Stolo au devenit angajatii acesteia. Productia s-a facut sub egida TVAR, dar familia a reusit sa-si pastreze si marca originala "Stolo", astfel ca, produsele purtau ambele nume.
A doua origine a productiei incepe in orasul Decin, anul 1945 cand Richard Tapal, ulterior numit pictor academician, fondeaza productia de culori de ulei si preparate auxiliare, sub marca Tapal.
In anul 1948, Compania Tapal a fost nationalizata, iar Richard Tapal devine angajatul fostei sale companii, mai tarziu nationalizata, TVAR. Compania de stat TVAR continua productia culorilor de ulei, cu Richard Tapal supervizand in continuare procesul tehnologic.

In 1948, cei doi competitori - Stolo din Praga si Tapal din Decin, devin doua linii de productie ale aceleiasi companii, TVAR.
Richard Tapal paraseste compania in 1953, dar nu inainte sa asigure o echipa profesionista capabila sa continue productia calitativa de culori de ulei si materiale auxiliare.
In 1962 se infiinteaza compania de stat DILO, in Praga, care preia compania TVAR. Produsele isi schimba inca odata denumirea dar filiala din Praga pastreaza numele de Stolo. Incepand cu anul 1982 productia de gouache a fost mutata de la filiala pragheza DILO la filiala Decin, urmand ca in anul 1989, sa se intample la fel si cu productia acuarelelor. Filiala pragheza inceteaza productia, acum concentrata in Decin, principalul motiv fiind varsta inaintata a familie Stolo care producea culori de pictura de trei generatii, din 1910, acestia neavand mostenitori .

La caderea regimului comunist, in anul 1989, productia culorilor de pictura se desfasura doar in Decin.
 
Dupa dizolvarea Cehoslovaciei si infiintarea Republicii Cehia, statutul legal al firmei DILO devine neclar, astfel ca in anul 1996 compania isi schimba numele in UMTON BARVY, iar de atunci toate produsele lor (culori de ulei, guase, acuarele si materiale auxiliare) poarta acest nume.

0 Produse
8591166009669
color
Nu există recenzii
 

Cost transport de 19 Lei pentru comenzi cu greutate de pana la 1 kg.

 

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 300 de lei.

 

Livrare rapida din stoc propriu.

 

Consultanta si comenzi telefonice: Luni-Vineri intre orele 08:00-16:00, la numerele de telefon 0734730278 / 0265326351

 

Ridicare gratuita din depozit: str.Florilor nr.492, Cristesti, Jud.Mures.

 

Adresa magazin Mustash Bucuresti: Calea Grivitei nr 37, Sector 1, verifica stoc magazin tel.021-3133694.

 

Economiseste cu Mustash! Suntem importator si producator de materiale pentru pictura cu o vechime mai mare de 15 ani pe piata.

Noi și partenerii noștri folosim tehnologii, precum modulele cookie de pe site-ul nostru, pentru a ne personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții pentru rețelele de socializare și pentru a ne analiza traficul. Faceți clic mai jos pentru a fi de acord cu utilizarea acestei tehnologii Politica Cookie

Cu ce te putem ajuta?